Serie A – Resranță. Atalanta – Fiorentina, duel de Europa?

de: Beatrice Dumitru
02 06. 2024
Serie A: Atalanta vs Fiorentina

Punctul final al sezonului 2023-24 din Serie A, este acest Atalanta și Fiorentina de duminică seara, ora 19.00, meci rămas restant.

Cele două cluburi au experimentat stări foarte diferite în ultima vreme. Au jucat finalele din Europa League și Conference, iar acum se întâlnesc la Bergamo, unde câștigătorii Europa League vor să continue să sărbătorească cu un succes.

Meciul a fost amânat după ce Joe Barone a suferit un atac de cord cu puțin timp înaintea jocului – el decedâmd ulterior.

Jocul a fost reprogramată la această data când toate celelalte echipe din Serie A și-au făcut bagajele și au plecat într-o vacanță.

Atalanta a învins un Bayer Leverkusen aparent invincibil la Dublin, iar triumful european a încununat și lunga carieră a antrenorului veteran Gian Piero Gasperini.

Încrederea este mare în cantonamentul Atalantei, deoarece tocmai au câștigat șase meciuri consecutive în campionat pentru, performanță reușită doar de campionii Italiei, Inter.

În timp ce gazdele lor sunt optimiste, Fiorentina și-ar fi dorit parcă să se fi încheiat deja ac est campionat în care au avut multe dureri de cap. Și totul a culminat cu această finală pierdută contra lui Olympiacos.

Echipa lui Vincenzo Italiano trebuie acum să înfrunte echipa care a eliminat-o în semifinalele cupei în acest sezon.

Gian Piero Gasperini ar putea fi tentat să ofere unor jucători care au evoluat mai puțin o șansă în meciul final al Atalantei.